Am răspuns la o gamă largă de întrebări. Dacă mai aveți și alte întrebări sau aveți nevoie de mai multe detalii ne puteți suna la 0757.89.07.07.
Vă puteți chiar programa la o ședință informativă, gratuită!
Neurofeedback-ul, datorită electroencefalogramei (EEG) și a unui software de ultimă generație, vă permite să recunoașteți și să modificați undele cerebrale în timp real. Sesiune după sesiune, creierul va învăța să se regleze singur. Acest lucru se va întâmpla nu doar în timpul antrenamentului, ci mai ales în fața situațiilor stresante care fac parte din viața de zi cu zi.
1. Metodă susținută științific
2. Alternativă la farmacoterapie și fără efecte secundare.
3. Poate fi integrat cu alte tratamente
4. Rezultate stabile în timp.
5. Captivant și inovator
6. Îți activează un potențial mai mare al minții tale, pentru ca tu să obții realizări mai bune și să duci o viață mai plăcută.
Palotas L. Diana, specialista principală a clinicii are peste 18 ani de experiență în biofeedback (neurofeedback-ul este o ramură a biofeedback-ului). Are nenumărate diplome de la studii de specialitate din țară și din străinătate ( Milano, Moscova, Budapesta, Munchen, California). Este certificată de Institutul de neurofeedback dinamic Zenger din Canada, de institutul de Neurofizică din Moscova, de Institutul pentru EEG- Neurofeedback din Munchen, de International Medical School din Budapesta. Deține, de asemenea, competență in psihologie, nutriție si fitoterapie, ceea ce îi permite să vă îndrume spre o abordare completă pentru a atinge o stare de sănătate fizică si psihică superioară. A avut peste 100.000 de mii de clienți monitorizați in cabinetele sale de-a lungul timpului. Fiecare client care revenea la control prezenta îmbunătățiri conform spuselor lor si conform analizei comparative făcute între scanarea inițială si cea de la control. Scanarea organismului se face prin aparatele cu tehnologii avansate de biofeedback.
Neurofeedback-ul este o nouă latură introdusă în clinică.
În clinica Neuros sunt momentan patru tipuri de aparate de neurofeedback cu tehnologii diferite care permit abordarea atât dinamică, cât si lineară a optimizării creierului.
Aparatele de biofeedback și neurofeedback au certificat european de conformitate si aprobarea FDA din SUA care certifică eficiența și siguranța folosirii aparatelor.
Clientul se așează confortabil într-un fotoliu recliner, într-o cameră liniștită. La începutul sesiunii specialistul in Neurofeedback plasează senzorii de argint pe pielea capului si pe lobii urechii. Aceștia captează semnalul electric al activității creierului, care este transmis mai departe amplificatorului și software-ului care interpretează informația primită. NU se introduce nici un impuls electric în creier. NU se intrevine în nici un mod în activitatea creierului. Este o metodă 100% neinvazivă.
În cazul neurofeedback-ului dinamic, vei purta o pereche de căști. Atunci când începe sesiunea se va auzi o muzică special compusă de Jeff Bova pentru această procedură. Poți urmări pe televizor o desfășurare grafică, care reprezintă interpretarea dată de software activității tale cerebrale. Vei auzi din când în când mici întreruperi în muzică. Acesta este semnalul de feeedback prin care aparatul comunică cu creierul, avertizându-l pe acesta că a detectat o activitate anormală, un tipar repetitiv, disfuncțional. Creierul folosește această informație pentru a se reseta și a se optimiza. Este ca o oglindă care îi arată creierului unde sunt blocajele si acesta își găsește singur o altă cale de funcționare. Nu există efecte adverse deoarece creierul este lăsat liber să aleagă care este cea mai potrivită cale, nu este împins într-o anumită direcție în mod artificial.
Există și o altă variantă de neurofeedback care se folosește de principiul condiționării operante.
Prin intermediul unui joc video creierul primește încurajare pozitiva (prin activitatea jocului) când sunt detectate undele specifice relaxării sau concentrării (în funcție de obiectivul ședinței) și întărire negativă (prin oprirea jocului) dacă activitatea cerebrală nu este specifică stării vizate.
Specialistul va hotărî în funcție de obiectivele stabilite împreună, care sunt cele mai eficiente metode de terapie.
1. Detectare - senzorii sunt plasați pentru a înregistra activitatea electrică a creierului.
2. Monitorizare - software-ul monitorizează și măsoară undele cerebrale în timp real.
3. Atenționare - feedback-ul vizual și/sau auditiv te învață să îți controlezi activitatea creierului.
La sfârșitul sesiunii te vei simți mai relaxat, mai puțin stresat cu o mai mare claritate mentală.
Efectele depind de tipul de antrenament ales si de calitatea echipamentului folosit.
La clinica Neuros veți beneficia de îndrumare de calitate, personalizată pentru fiecare client în parte., astfel încât aveți garanția unei abordări complete cu rezultate sustenabile.
Aparatura folosită la Neuros este avizată de FDA, care certifică eficiența și siguranța acestora. Sunt 4 tipuri de aparate care folosesc tehnologii de ultima generație în domeniul biofeedback-ului și al neurofeedback-ului.
Printre cele mai frecvente beneficii se numără:
concentrare mai bună,
atenție mai bună,
luare mai ușoară a deciziilor,
număr redus de greșeli,
timp de răspuns mai scurt,
creativitate sporită,
memorie mai eficientă,
învățare accelerată,
imunitate crescută la stres,
productivitate crescută,
rezistență la „epuizare”,
relaxare mai rapidă și mai profundă,
o mai bună integrare minte/corp,
bunăstare psihică sporită,
anxietate redusă,
încredere în sine crescută
asertivitate crescută,
autocontrol mai bun,
dezvoltarea conștiinței de sine,
dezvoltarea inteligenței emoționale.
Nu este un panaceu.
Ariile de influență ale terapiei prin neurofeedback sunt în principal pe problemele psihice si reacțiile la stres.
Cum o mare parte din problemele noastre de sănătate și de viață vin din aceste arii, atunci bineînțeles că întrebuințarea și beneficiile acestei metode pot fi foarte extinse.
Între 20 si 45 de minute, în funcție de recomandările specialistului.
Deși se întâmplă ca unele efecte benefice să se observe încă de la prima ședință, pentru a ajuta creierul să se autoregleze este nevoie de mai multe ședințe.
Nu putem preciza cu exactitate, pentru că fiecare creier este unic si metodele lui de optimizare pot fi diferite de la persoană la persoană. Mulți factori individuali, cum ar fi severitatea simptomelor, istoricul premorbid, vârsta, angajamentul în antrenament, stilul de viață și alimentația pot influenta evoluția. În cadrul ședințelor de neurofeedback de la Neuros veți primi îndrumări în tot ceea ce ține de un stil de viață sănătos.
În funcție de obiectivele personale propuse, monitorizând evoluția, vom descoperi împreună care este numărul de ședințe necesar, însă statistic vorbind este nevoie în medie de cca 20 de ședințe.
Afecțiuni clinice:
Accident vascular cerebral
ADD/ADHD
Amețeală
Anxietate
Autism
Bâlbâială
Deficit de atenție si hiperactivitate
Dependențe
Depresie
Durere cronica
Epilepsie
Insomnii
Migrene,
Nevralgie de trigemen
Boala Parkinson
Sindrom premenstrual
Menopauza
Ticuri verbale sau motorii,
Tinitus
Tulburări de somn
Tulburări specifice de învățare/ scriere/ citire
Performanță si bunăstare psihică:
Anxietate de performanță/vorbit in public
Managementul stresului
Controlarea impulsurilor
Controlarea furiei
Creșterea rezilienței
Neurofeedbackul antrenează creierul să își găsească o stare optimă de funcționare.
Odată ce acesta a învațat sa se autoregleze, rezultatele ramân.
Este ca mersul pe bicicletă sau cititul. Odată ce ai învățat, vei ști mereu să le folosești.
Este o nouă abilitate a creierului pe care o dobândești.
În 1968 a apărut primul articol științific care susține neurofeedbackul. Dr. Kamiya a publicat în revista Psychology Today studiul pe care el l-a condus. A fost pentru prima dată când feedback-ul auditiv s-a folosit în timp real în timp ce era monitorizată activitatea cerebrală prin EEG. Participanții la studiu erau antrenați să obțină o stare de relaxare oferindu-le recompense simple cum ar fi sunetul unui clopoțel.
În aceeași perioadă, Dr. Sterman a descoperit că pisicile pot fi antrenate să își mărească frecvența undelor cerebrale la un anumit nivel când erau recompensate cu hrană. Această frecvență a fost denumită Sensorimotor Rhythm (SMR), și este între 12 si 15 Hz. Câțiva ani mai tarziu Dr. Sterman a făcut un experiment pentru NASA unde a constatat ca 60% din persoanele cu epilepsie care au fost antrenate prin neurofeedback au redus cu 20 - 100% crizele epileptice și rezultatele s-au menținut în timp.
În anii 1970 Dr. Joel Lubar a început primul studiu în care antrena prin neurofeedback copiii, adolescenții și adulții care sufereau de ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder). De atunci s-au făcut multe studii in această direcție și astăzi neurofeedback-ul a devenit o primă opțiune în schema de tratament a ADHD-ului.
Zecii de mii de alte studii susțin eficiența acestei abordări în diferitele probleme psihice de la depresie, anxietate, tinitus, dependențe până la sindrom post traumatic și autism.
Deși în străinătate este deja o metodă cunoscută și frecvent utilizată în remedierea problemelor de sănătate, în România a devenit cunoscută și folosită doar în ultimii câțiva ani.
Sunt mii de studii publicate in revistele de specialitate și zeci de cărți. În secțiunea din acest site ,,despre- resurse științifice” găsiți câteva dintre acestea, atent selecționate pe categorii.
De asemenea, puteți descărca acest document care conține și el o serie de trimiteri la studii de specialitate.
Cercetările sugerează că aproximativ 90% dintre utilizatori observă un impact considerabil în urma antrenării creierului. Nivelul de impact variază individual, de la subtil la puternic. Pentru unii oameni, neurofeedback-ul are o importanță crucială. Estimările subiective ale îmbunătățirii sunt confirmate în examinările indicatorilor obiectivi, de exemplu, ratele de erori, eficiența vizual-auditivă și scorurile școlare. Unele cercetări indică, de asemenea, o creștere a IQ-ului.
În cazul neurofeedback-ului dinamic se pot face ședințe zilnice.
În cazul neurofeedback-ului care lucrează cu jocurile video prin condiționarea operantă se pot face 1-2 ședințe pe săptămână.
Neurofeedback-ul terapeutic ar trebui folosit doar sub îndrumarea unui terapeut certificat, cu echipament avizat CE si FDA.
Unele persoane își găsesc dificil liniștea în general și le poate fi greu la primele ședințe să se relaxeze. Cu timpul creierul va învăța singur să se autoregleze.
Unele persoane pot simți o vitalitate crescută imediat după ședință, dar în general efectul este calmant și relaxant.
1. Suni la 0757.89.07.07 pentru o programare la o primă ședință de informare gratuită.
3. Dacă este indicată se va face o hartă a creierului.
2. În cadrul primei ședințe se va face un screening psihologic și se va stabili schema personalizată de terapie.
4. Sesiunile de antrenament + monitorizarea evoluției
Da, neurofeedback-ul este o metodă de antrenament 100% sigură, nedureroasă și non-invazivă, care permite creierului să se reorganizeze într-o manieră blândă și naturală.
În timp ce anumite stiluri de viață susțin funcționalitatea creierului mai bine decât altele, suntem conștienți că schimbările rapide ale stilului de viață nu sunt întotdeauna posibile.
În general, următoarele vă pot sprijini creierul și corpul în timpul sesiunilor de neuroterapie:
buna igiena a somnului
sport regulat
nutriție și suplimente adecvate, acolo unde este cazul
hidratare suficienta cu apă de calitate
contact zilnic cu natura, soarele, aerul curat
sprijin familial/social
suport psihologic acolo unde este necesar.
Pentru fiecare veți primi recomandări avizate și sfaturi utile pentru a vă putea schimba mai ușor și menține un stil de viață sănătos. Avem deja zeci de mii de clienți care au reușit să își schimbe stilul de viață și implicit sănătatea datorită recomandărilor noastre.
Totuși, rezultatele neurofeedback-ului nu depind de aceste schimbări. Ele vor fi oricum vizibile, dar cine dorește să se ajute si mai mult este îndrumat în această direcție.